Integrare prin tehnologie, o competiție adresată elevilor din clasele gimnaziale pentru îmbunătățirea gradului de implicare în comunitate
Extindem proiectul Re-power your future cu o nouă activitate-competiție adresată elevilor de gimnaziu din localități rurale și mic-urbane, precum și unităților de învățământ ce prezintă risc de abandon școlar.
Cât și cum utilizăm tehnologia pentru a aduce schimbări pozitive în comunitate? – aceasta este tema activității denumite „Integrare prin tehnologie”, în care elevii sunt încurajați să devină actori ai schimbării, să identifice și să propună soluții inovatoare pentru o problemă reală din comunitatea lor utilizând tehnologia.
Până pe 30 martie, echipele formate din elevi și profesori se pot înscrie cu o idee care să răspundă unei nevoi identificate la nivelul comunității școlare sau locale și să valorifice tehnologia pentru îmbunătățirea nivelului de integrare resimțit de cel puțin o categorie de persoane. Prin formatul competiției, elevii sunt încurajați să empatizeze cu cei din jur, folosind creativitatea și gândirea critică pentru a elabora idei ce își propun îmbunătățirea calității vieții grupului-țintă, prin intermediul tehnologiei și al resurselor digitale interactive.
Instituțiile școlare din care provin primele 4 echipe clasate în urma etapei finale a competiției vor beneficia de dotări constând în echipamente de tip smart classroom, în valoare totală de 30.000 de lei.
Detalii la: https://jar.ro/regulament-ipt
Lista echipelor eligibile înscrise în cadrul competiției este disponibilă la https://jar.ro/echipe-ipt
Această competiție face parte din proiectul internațional Re-Power your future, dezvoltat cu sprijinul Fundației UniCredit, ce urmărește stimularea unei atitudini pozitive față de educație și continuarea studiilor în rândul elevilor, precum și dobândirea abilităților esențiale pentru a-și construi un viitor promițător. Proiectul vizează în special elevii din medii defavorizate economic și dorește să le ofere resurse și inspirație pentru a-și modela propriul succes în viață.
Re-Power your future se desfășoară în 10 țări europene: România, Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Ungaria, Italia, Serbia, Slovacia și Slovenia. Prima ediție a proiectului, derulată în anul școlar 2023-2024, a implicat, în România, peste 10.000 de elevi și 450 de profesori.