Echipele tinerilor finaliști și-au prezentat proiectele antreprenoriale în cadrul finalei naționale a competiției JA de antreprenoriat Gen-E 2024

Echipele tinerilor finaliști și-au prezentat proiectele antreprenoriale în cadrul finalei naționale a competiției JA de antreprenoriat Gen-E 2024

În perioada 15-16 mai s-a desfășurat finala națională a competiției JA de antreprenoriat Gen-E, ediția 2024, pe două secțiuni – Elevi (18 echipe) și Studenți (16 echipe).

Echipele, care s-au remarcat în cadrul programului internațional de antreprenoriat Junior Achievement prin inovație, creativitate, gândire critică și abilități de comunicare, și-au prezentat ideile în fața juriului format din reprezentanți din mediul de afaceri.

Prezentarea s-a realizat sub forma unui pitch, având la bază și un plan de afaceri, în care participanții au încercat să convingă juriul de potențialul ideilor lor, urmat de o sesiune de întrebări despre afacerea pe care intenționează să o dezvolte.

Ideile au fost evaluate pe baza următoarelor criterii: inovația și valoarea adăugată pentru publicul țintă, strategia de plasare pe piață și diferențierea față de competiție, claritatea și realismul planului financiar, diversitatea abilităților echipei și competențele de management și dobândirea de cunoștințe relevante în domeniul antreprenoriatului.

Câștigătorii competiției și premiile speciale acordate (Signature Award) vor fi anunțate în cadrul unui evenimentul de premiere, care va fi organizat online de Junior Achievement România pe 6 iunie.

Echipele selectate după Incubatorul JA Bizzfactory din acest an mai au o șansă de a câștiga premii suplimentare în cadrul Gen-E Virtual Exposition, pe 22 mai. Echipele din România și-au creat standuri virtuale unde vizitatorii interesați pot pune întrebări despre afacere și interacționa cu echipa. Detalii suplimentare la: https://gen-e.eu/

Proiect organizat de Junior Achievement România, în parteneriat cu Ministerul Educației, și susținut de: