Școala din viitor ajunge în școlile JA

Școala din viitor ajunge în școlile JA

Un proiect susținut de:

Școala din viitor ajunge în școlile JA este o inițiativă dezvoltată în parteneriat cu Fundația Vodafone pentru extinderea oportunităților de învățare applied learning și dezvoltarea a abilităților personale și digitale. Proiectul vizează punerea împreună a conținuturilor internaționale Junior Achievement cu cele disponibile pe platforma https://www.scoaladinviitor.ro/ dezvoltată de Fundația Vodafone pentru o experiență de învățare extinsă care le dă elevilor posibilitatea de a explora și înțelege din perspective și cu mijloace multiple lumea care se construiește și evoluează odată cu ei.


OBIECTIVUL PROIECTULUI

Dezvoltarea abilităților digitale în rândul elevilor de 9-12 ani prin promovarea unui model educațional transdisciplinar, bazat pe principiul învățării practice și rezultat prin alăturarea experiențelor internaționale promovate de Junior Achievement și Fundația Vodafone prin intermediul proiectului Școala din viitor.


CONȚINUTUL EDUCAȚIONAL

Materialele Școala din viitor sunt create în format interactiv și imersiv, îmbinând utilizarea tehnologiei cu învățarea prin jocuri și exerciții dinamice. Astfel, elevii își dezvoltă și își exersează atât abilitățile de lucru în echipă, de rezolvare a problemelor și gândirea critică, precum și cunoștințele ce țin de alfabetizare media, protecție a mediului și combatere a hărțuirii cibernetice, într-un context de stimulare a creativității și a spiritului inovativ.

Conținuturile Școala din viitor sunt integrate în cadrul modulelor Junior Achievement pentru clasele III - VI și le permit profesorilor să deruleze activități în format fizic, online sau hibrid, centrate pe dobândirea abilităților digitale.

Modulele integrate conțin 15 activități educaționale care pot fi accesate de profesorii din rețeaua Junior Achievement prin intermediul platformei de e-learning JA LEARN.


Despre proiectul Școala din viitor

Școala din viitor face parte din programul Skills Upload Jr. – o inițiativă a Fundațiilor Vodafone din 11 țări, creată pentru a-i încuraja pe educatori și elevi să își dezvolte gândirea critică și să utilizeze în mod creativ tehnologiile digitale.

#ScoalaDinViitor #SkillsUploadJr #FundatiaVodafoneRomania

Regulamentul proiectului este disponibil AICI.


Fundația Vodafone este o organizație neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă și independentă de operațiunile comerciale ale companiei, înființată în 1998. În cei peste 20 de ani de activitate, Fundația Vodafone România a finanțat 1.168 de programe derulate de 745 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătății, educației, serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 3 milioane de beneficiari - copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundația Vodafone a investit 31 de milioane de euro în proiecte desfășurate de organizațiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundației sunt disponibile pe http://www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatiavodafone.ro/ și www.facebook.com/fundatiavodafone.

Comunicări