Școala din viitor ajunge în școlile JA și în săptămâna verde!

Școala din viitor ajunge în școlile JA și în săptămâna verde!

Școala din viitor ajunge în școlile JA și în săptămâna verde! Proiectul, derulat în parteneriat cu Fundația Vodafone, include activități prin care elevii din clasele primare și de gimnaziu pot înțelege, din perspective și cu mijloace multiple, modul în care natura și lumea evoluează odată cu ei.

Activitatea „Cunoașterea mediului înconjurător cu ajutorul IA” angrenează elevii într-un joc dinamic, bazat pe căutarea de indicii și explorarea naturii cu ajutorul aplicațiilor mobile. Astfel, elevii au oportunitatea de a descoperi minunata lume a naturii și, în același timp, de a înțelege procesul prin care inteligența artificială recunoaște imagini.

„Activitatea a fost apreciată de toți copiii, întrucât au avut ocazia să îmbine tehnologia cu mișcarea și natura.“ – Profesor, Școala Gimnazială Avram Iancu, București

Programul „Săptămâna verde" contribuie la dezvoltarea competențelor de investigare inter- și transdisciplinară a realității înconjurătoare și la formarea unor comportamente responsabile față de mediul înconjurător.

Lista completă a activităților JA recomandate pentru „Săptămâna verde” este disponibilă cadrelor didactice pe platforma JA Hub: https://jar.ro/inscriere.