95 de elevi din București și Buftea au participat în luna februarie la JA Job Shadow Day cu sprijinul voluntarilor de la Kaufland

95 de elevi din București și Buftea au participat în luna februarie la JA Job Shadow Day cu sprijinul voluntarilor de la Kaufland

95 de elevi din 6 licee din București și Buftea au participat luna aceasta la activități educaționale desfășurate în formatul internațional JA Job Shadow Day, în colaborare cu voluntarii Kaufland.

Activitățile au avut ca scop să introducă tinerii cu vârsta peste 16 ani în diverse medii de lucru din sectorul retail și au inclus:

  • o componentă de pregătire alături de membrii echipei JA România prin intermediul căreia elevii au primit informații esențiale despre desfășurarea sesiunii Job Shadow și aspectele esențiale pentru o vizită de acest tip. Acestea au inclus: un set de întrebări cheie pe care le-au putut adresa angajaților pentru a le înțelege mai bine sarcinile zilnice, dar și detalii privind interacțiunea cu aceștia, stabilirea obiectivelor și identificarea potențialelor greșeli de evitat într-o întâlnire cu un viitor angajator.
  • o componentă practică, prin intermediul căreia liceenii au trăit în mod direct atmosfera de lucru a angajaților Kaufland, descoperind responsabilitățile și sarcinile acestora într-o zi obișnuită de lucru. Pe lângă aceasta, au acumulat cunoștințe esențiale despre cultura organizațională a companiei.

„A fost o experiență interesantă și consider că este important pentru tineri sa aibă astfel de activități pentru a afla ce joburi își doresc să acceseze pe viitor”, a spus un elev din clasa a X-a de la Colegiul Economic Nicolae Kretzulescu, București.