University Leadership Program în România continuă cu sesiuni ținute de Babson University

University Leadership Program în România continuă cu sesiuni ținute de Babson University

Romanian-American Foundation (RAF), alături de partenerii programului, Banca Comercială Română și Orange Romania, continuă anul acesta University Leadership Program, o inițiativă care urmărește perfecționarea abordărilor de educație antreprenorială, leadership și inovație din universitățile din țară.

După susținerea cu succes a primelor module, Entrepreneurial Leadership Bootcamp (septembrie 2022) – Babson College și Programul de leadership (martie 2023) – Harvard University, la începutul lunii noiembrie au participat la Cluj-Napoca peste 40 de reprezentanți din 8 universități din România, la un nou modul susținut de lectori de la Babson College.

Scopul programului este de a sprijini universitățile, oferindu-le liderilor acestora perspective practice, menite să contribuie la stimularea ecosistemului antreprenorial în cadrul instituțiilor pe care le conduc.

„Aflându-ne în al doilea an de colaborare cu cadrele didactice și conducerea universității, suntem impresionați de progresele pe care le-am văzut până acum și încurajați de perspectivele ce vor urma. Colaborând cu 15 universități, am constatat entuziasmul acestora de a se poziționa mai bine în rândul comunităților, atât prin educația antreprenorială, cât și prin îmbinarea educației cu practica prin intermediul stagiilor de internship, al parteneriatelor corporative și al rețelelor de alumni“, a declarat Mark Rice, profesor de antreprenoriat la Babson College și fost prorector.

Pe parcursul a trei ani, University Leadership Program va crea o rețea profesională de lideri din conducerea universităților care va fi mai bine pregătită să opereze schimbările necesare, pentru a oferi viitorilor studenți o deschidere mai mare către mediul economic și social în viitor.

În ultimul deceniu, RAF a sprijinit universitățile prin programe care au inclus Fulbright-RAF Scholar Award, Innovation Labs și Entrepreneurial University. Programul University Leadership este o continuare a efortului comun depus de universități, Romanian-American Foundation și sectorul de afaceri de a oferi oportunități de formare specializată pentru studenți.

Junior Achievement România (JAR), în calitate de partener în programul de antreprenoriat Entrepreneurial University din anul 2016, și-a asumat responsabilitatea de a menține legătura cu toate universitățile participante, coordonând logistica acestui nou program.