Peste 1.400 de tineri participă cu idei de afaceri la Competiția Europeană de Antreprenoriat GEN-E 2023

Peste 1.400 de tineri participă cu idei de afaceri la Competiția Europeană de Antreprenoriat GEN-E 2023

Competiția Gen-E, parte a programului internațional JA de antreprenoriat, reunește anual tineri care au idei de afaceri și doresc să le pună în practică printr-un pilot de afacere sau un start-up.

Anul acesta, peste 1.400 de elevi și studenți, organizați pe echipe, din peste 100 de instituții de învățământ din toată țara au înscris pe platforma DreamShaper idei de afaceri din 10 domenii (Agribusiness; Artă, cultură, media; Industrii creative, design și meșteșuguri; Inginerie, științe aplicate, IT&C; Comerț, import‐export, e-commerce; Producție/Transformarea materiilor prime; Sport și outdoor; Afaceri sociale; Educație și dezvoltarea carierei; Turism). Cele mai multe proiecte pun accentul pe elemente specifice următoarelor industrii: Comerț, Agribusiness, IT și afaceri sociale.

Introdusă în 2023 ca instrument de învățare în Incubatorul JA BizzFactory, platforma DreamShaper va ajuta echipele de tineri să parcurgă mai riguros etapele incubatorului și să realizeze planul de afaceri mai profesionist, iar pentru profesori va fi un element modern de coordonare a progresului acestora în proiectele lor de antreprenoriat.

De asemenea, din martie până în mai, elevii și studenții vor avea acces la resurse interactive de învățare, sesiuni de training și mentorat susținute de profesioniști din business, precum și de posibilitatea de a obține adeverință pentru echivalarea practicii școlare.

Cele mai active echipe, cu idei fezabile de afaceri, vor beneficia de premii, iar cele mai bune echipe vor reprezenta România la finalele europene JA în vara lui 2023. Mai multe detalii în regulament la: http://jar.ro/incubator.

Programul JA de Educație Antreprenorială este susținut financiar de Romanian-American Foundation, Citi Foundation, Accenture, EY Romania, FedEx Express, HP, NN, OMV Petrom, PMI și PMIEF.