Economic Opportunities for All

Economic Opportunities for All

Un proiect susținut de:

Această nouă inițiativă lansată în 2021 de Junior Achievement Europe în colaborare cu NN Group, oferă Junior Achievement posibilitatea de a-și extinde programele existente și de a elabora și alte programe educaţionale experimentale pentru tinerii fără resurse, creând ecosisteme locale durabile, care să favorizeze creșterea economică.


OBIECTIVUL ȘI STRUCTURA PROIECTULUI

Anul acesta, proiectul Economic Opportunities for All (Oportunități economice pentru toți) se va concentra pe definirea și testarea unui model eficient în Grecia, Olanda, Spania și România. În funcție de efecte și rezultate, acesta va putea fi implementat ulterior și de organizațiile Junior Achievement din toată Europa, oferind astfel oportunități economice tinerilor cu resurse sau posibilități limitate, prin sprijinirea lor în tranziția de la educație la angajare și/sau antreprenoriat și contribuind la construirea unei societăți echitabile.

Proiectul include în etapa pilot și o componentă de cercetare și analiză a stadiului actual legată de context, problemele cu care se confruntă tinerii din medii dezavantajate privind accesul la educație și joburi, precum și organizarea unor workshop-uri care să contribuie la identificarea de soluții relevante și viabile pentru problemele identificate și care sunt în legătură cu oportunitățile educaționale și economice existente și viitoare și a unui plan concret de implementare și a unor conținuturi de învățare, care să folosească inteligent tehnologia, până la finalul anului 2022.


NN (www.nn.ro) este prima companie internațională de asigurări de viaţă care a intrat pe piaţa din România, în 1997, iar de 13 ani activează și pe segmentul pensiilor private, fiind lider pe piețele de profil. Totodată, activitatea companiei pe plan local include și managementul investițiilor, iar NN s-a extins și pe piața asigurărilor de sănătate și, recent, pe piața asigurărilor generale, prin adăugarea în portofoliu a asigurărilor de locuințe. NN are aproape 2.000 de angajați și consultanți financiari pe plan local și sprijină peste 2,2 milioane de clienți de asigurări și pensii, un sfert din populația activă a României, să protejeze tot ceea ce contează cel mai mult pentru ei.

Prin activitatea sa de business și investițiile în societate, NN îşi propune să genereze schimbări pozitive în viețile oamenilor, sprijinindu-i să creeze premisele unui viitor mai bun pentru ei și cei dragi lor. NN identifică soluții care răspund problemelor actuale ale societății și contribuie la implementarea acestora ori de câte ori are ocazia împreună cu parteneri din sectorul non-profit. Concret, compania susține inițiative importante care au ca scop crearea de oportunități economice pentru tineri și pentru familii defavorizate, dar şi accesul la educaţie şi servicii medicale pentru cei mai vulnerabili dintre noi.

Comunicări