ABCdar pentru viitorii profesioniști

ABCdar pentru viitorii profesioniști

Un proiect susținut de:

ABCdar pentru viitori profesioniști este un program de educare a elevilor de gimnaziu cu privire la oportunitățile și opțiunile de continuare a studiilor în învățământul profesional și tehnic. Proiectul este dezvoltat în parteneriat cu Holcim România și integrează toate cele trei principii Junior Achievement - INSPIRE, PREPARE și SUCCEED - participanții luând parte la experiențe care susțin învățarea aplicată și dezvoltă competențe de viitor.


OBIECTIVUL PROIECTULUI

Prin activități learning by doing, proiectul îi ajută pe elevi în etapa de tranziție de la gimnaziu la liceu, să-și consolideze atitudinea față de necesitatea educației și față de viitorul lor, prezentându-le beneficiile și avantajele economice ale educației pe care o primesc la școală.

Prin participarea la proiect, elevii sunt încurajați să se descopere pentru a-și defini aptitudinile, interesele și valorile și pentru a înțelege mai bine ce oportunități li se potrivesc cu privire la viitorul lor școlar și profesional. Totodată, ei au ocazia să afle ce avantaje au opțiunile de continuare a studiilor în cadrul liceelor cu profil tehnic din comunitățile lor.


CONȚINUTUL EDUCAȚIONAL

Proiectul include:

  • activități la clasă, derulate în colaborare cu profesorii colaboratori pe baza kit-ului educațional JA (resurse și activități în format hibrid, instrumente pentru evaluare și feedback);
  • activități applied learning, derulate cu participarea voluntarilor Holcim România prin intermediul cărora elevii descoperă modele de experiență profesională și tipuri de job-uri specifice comunității lor;
  • sesiuni de informare adresate părinților, cu scopul prezentării opțiunilor de continuare a studiilor în cadrul liceelor tehnice și profesionale;
  • școală de vară cu ateliere interactive concepute pentru tinerii aflați în situații defavorizate.

Abilitățile dezvoltate: identificarea intereselor, valorilor și abilităților proprii, definirea succesului în manieră personală, opțiuni profesionale în raport cu educația și abilitățile necesare, stabilirea obiectivelor personale.

Ediția pilot se desfășoară în anul școlar 2023-2024 în școlile din 6 comunități din județul Argeș.

ABCdar pentru viitori profesioniști este un proiect susținut de Holcim România.


Despre Holcim România
Grupul de companii Holcim România include Holcim România (două fabrici de ciment în Câmpulung și Aleșd, o fabrică de BCA la Adjud, o stație de măcinare, 28 stații de betoane, cinci stații de agregate, două stații de lianți speciali, trei terminale de ciment, trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor și Somaco Grup Prefabricate (cinci fabrici de prefabricate).
Grupul de companii Holcim România activează în zona producției de materiale de construcții performante, având ca principal obiectiv tranziția către o afacere complet sustenabilă, prin dezvoltarea unor produse cu amprentă de carbon cât mai redusă și printr-o preocupare constantă pentru protecția mediului. Toate proiectele companiei lucrează în sinergie pentru consumul responsabil de resurse naturale, utilizarea de tehnologii eficiente energetic, reducerea emisiilor, scăderea impactului din transport prin optimizarea traseelor de distribuție și prioritizarea mijloacelor cu consum redus de combustibil.
Specialiștii Holcim dezvoltă materiale pentru viitor bazându-se pe inovație și digitalizare, având ca principali vectori responsabilitatea socială și față de mediu, pentru comunități mai sustenabile, într-o economie circulară. În total, Grupul Holcim România are aproximativ 2000 de angajați.

Comunicări