Sensul banilor

Sensul banilor

Un proiect susținut de:

Proiectul educațional Sensul banilor a fost inițiat în anul școlar 2021-2022, ca parte a disciplinei JA Educație economică și financiară și se adresează elevilor de gimnaziu, fiind derulat în instituțiile de învățământ cu sprijinul Asirom.

În cadrul proiectului se aplică principiul learning by doing, specific programelor Junior Achievement și se utilizează tehnologia, dându-le elevilor șansa de a-și exersa și dezvolta diferite cunoștințe și abilități necesare pentru viitor.


OBIECTIVUL PROIECTULUI

Prin intermediul unei varietăți de activități (learning by doing și hybrid learning), menite să susțină stiluri de învățare diferite, elevii vor înțelege concepte economice, rolul banilor în societate, consumul și economiile, vor învăța cum să fie mai responsabili și să își gestioneze corect resursele, luând în același timp decizii raționale privind finanțele proprii, în funcție de potențiale riscuri.


CONȚINUTUL EDUCAȚIONAL

Proiectul și activitățile educaționale se vor derula la clasă și online, iar profesorii și elevii înscriși vor avea acces gratuit pe plaforma JA InspireTM la un kit digital de materiale educaționale pe teme de Educație financiară și economică, adaptat pentru nevoile de învățare ale elevilor de gimnaziu, care îmbină noțiuni teoretice esențiale cu exerciții și aplicații, exemple din viața reală, specifice atât pentru indivizi, cât și pentru companii.

Astfel, parcurgând resursele din cadrul proiectului, elevii vor afla răspunsuri la câteva întrebări esențiale:

  • Ce rol au banii în viața de zi cu zi?
  • Cum ne putem administra corect resursele?
  • Cum luăm cele mai bune decizii legat de finanțe?
  • Cum pot fi folosiți inteligent banii într-o mică afacere?

De asemenea, profesorii vor beneficia gratuit de training și consultanță pentru derularea activităților.

Asirom VIG este una dintre cele mai importante companii de asigurări de pe piață, cu o experiență de 30 de ani în România. Compania are o rețea națională de 140 de agenții, 1.500 de agenți activi și numeroși parteneri externi.
Asirom face parte din Vienna Insurance Group (VIG), companie cu peste 200 de ani de experiență în domeniul financiar și lider pe piața asigurărilor, atât în Austria, cât și în Europa Centrală și de Est. VIG gestionează 50 de companii de asigurări din 30 de țări și are peste 25.000 de angajați. Grupul are cel mai bun rating în indicele ATX pe piața bursieră austriacă și este, de asemenea, listat la Bursa de Valori din Praga.

Comunicări