Finanțele mele

Finanțele mele

Un proiect susținut de:

Finanțele mele este un proiect adresat elevilor de liceu, ce urmărește formarea de abilități și comportamente responsabile necesare gestionării banilor prin economisire, investiții sau utilizarea instrumentelor financiare. Proiectul este dezvoltat cu sprijinul Raiffeisen Bank.


OBIECTIVUL PROGRAMULUI

Proiectul oferă soluții pentru educația online: activități de educație financiară adaptate învățării hibride, resurse digitale interactive și acces la platforma LMS JA Inspire™. Prin intermediul activităților, elevii înțeleg, în manieră practică, noțiuni și principii financiare de bază – alcătuirea bugetului, economisire, utilizarea responsabilă a instrumentelor moderne de plată și a serviciilor de creditare – dar și principiile de tranzacționare și funcționare a tipurilor de investiții și pieței de capital.


OFERTA EDUCAȚIONALĂ

  • Finanțele mele are la bază un kit educațional adaptat învățării hibride – la școală și online. Componenta de învățare digitală Finanțele mele este un instrument educațional care extinde spațiul și experiența de învățare și în afara clasei. Utilizând orice dispozitiv conectat la internet (telefon mobil, tabletă, calculator), elevii pot accesa exerciții cu feedback imediat, conținut video și teme de documentare individuală.
  • Componenta learning by doing este susținută prin organizarea de webinare cu participarea consultanților voluntari Raiffeisen Bank, care folosesc exemple inspirate din experiența profesională pentru a le explica elevilor, pe înțelesul lor, noțiunile financiare de bază.
  • Componenta „SUSȚIN EDUCAȚIA FINANCIARĂ ÎN COMUNITATEA MEA” are ca scop încurajarea inițiativelor pentru includerea educației financiare în curriculumul școlar, utilizând resurse în format digital interactiv și constă în parcurgerea cursului online Finanțele mele de către elevii de liceu. Prin intermediul acestei componente, liceele au posibilitatea de a beneficia de sprijin financiar pentru echipamente tehnice necesare educației în școală sau la distanță.

„Proiectul oferă o experiență de educație financiară utilă și atractivă. Interactivitatea pe care o presupune este deosebită și cu impact major asupra învățării și acumulării de cunoștințe financiare. Temele abordate și exercițiile sunt primite cu interes pentru că le permit elevilor să le parcurgă atât la clasă, dar și acasă, ori de câte ori doresc, în ritm propriu.” – Profesor, Colegiul Tehnic Paul Dimo, Galați


Raiffeisen Bank activează de 25 de ani pe piața bancară din România, fiind una dintre cele mai mari bănci universale din țară. Banca deservește peste 2,28 milioane de clienți, persoane fizice și juridice, are 4.700 de angajați, 300 de unități în toată țara, 1.131 ATM-uri și MFM-uri, o rețea de aproximativ 28.000 POS-uri.

Comunicări