ABC taxe și impozite™

ABC taxe și impozite™

Un proiect susținut de:

Modulul ABC taxe și impozite™ facilitează înțelegerea noțiunilor de bază despre acestea de către liceeni, dezvoltându-le cunoștințele și abilitățile necesare pentru a își planifica mai bine bugetul personal și pe cel al start-up-urilor pe care le dezvoltă. Proiectul este finanţat de KPMG în România și se desfășoară în cadrul programului JA de Educație financiară, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale.


OBIECTIVUL PROGRAMULUI

Parte a programului național JA de educație financiară, modulul ABC taxe și impozite™ are ca obiectiv facilitarea înțelegerii taxelor și impozitelor atât din perspectiva unei persoane fizice, dar și din cea a unui antreprenor. Astfel, cu ajutorul consultanților voluntari, tinerii descoperă noțiunile de bază despre taxe și impozite și află la ce folosesc și cum se calculează taxa pe valoarea adăugată, taxele de mediu, taxele vamale, contribuțiile pentru salarii, impozitul pe venit, impozitul pe clădiri și terenuri, impozitul pe profit și cel pe dividende.


OFERTA EDUCAȚIONALĂ

Modulul ABC taxe și impozite™ se desfășoară sub forma unui modul extins al cursului Finanțe personale și servicii financiare, având la bază un kit de materiale educaționale în format electronic (ghid pentru profesor, manual pentru elev, evaluare inițială și finală).

Componenta learning by doing este susținută prin participarea la clasă și online a consultanților voluntari ai KPMG, care folosesc exemple inspirate din experiența profesională pentru a le explica elevilor, pe înțelesul lor, noțiunile de bază despre taxe și impozite.

Comunicări