S-a încheiat a șaptea ediție a proiectului internațional Life Changer în România, derulat de Junior Achievement cu sprijinul Metropolitan Life prin MetLife Foundation

S-a încheiat a șaptea ediție a proiectului internațional Life Changer în România, derulat de Junior Achievement cu sprijinul Metropolitan Life prin MetLife Foundation

Peste 6200 de liceeni din țară au participat în acest an școlar alături de profesorii lor la cea de-a șaptea ediție a proiectului internațional Life Changer, dezvoltat de Junior Achievement (JA) România cu sprijinul Metropolitan Life prin MetLife Foundation.

Pe parcursul întregului an școlar, elevii și profesorii lor au putut accesa gratuit materiale în format hibrid, beneficiind astfel de oportunități pentru autoevaluarea abilităților și definirea intereselor pentru anumite domenii profesionale, de lucru creativ pentru soluții de inovare, planificare financiară și gestionare a riscurilor.

„Implementând proiectul timp de trei ani, am avut oportunitatea de a observa impactul acestor activități asupra a două categorii de elevi, cu vârste diferite, atât la clasa a IX-a, cât și la clasa a XII-a. Toți elevii implicați în activități au manifestat interes, curiozitate, dorință de a parcurge modulele propuse, iar feedbackul lor a fost unul pozitiv de fiecare dată. Personal, găsesc foarte interesantă perspectiva mediului de afaceri asupra competențelor ce trebuie formate în școală în rândul tinerilor, în calitate de viitori angajați." - profesor Liceul Tehnologic Tiu Dumitrescu, Mihăilești, Giurgiu.

Componenta applied learning a proiectului a fost completată, în luna mai, de întâlniri față în față și online în București, Baia Mare, Timișoara și Oradea, între elevi și voluntarii Metropolitan Life. Participarea la activitățile și discuțiile cu voluntarii i-a ajutat pe liceeni să își definească valorile personale, să își exploreze interesele și să își dezvolte abilitățile, să își proiecteze viitorul și să înțeleagă mai bine rolul deciziilor financiare în viața lor.

Life Changer, dezvoltat de Junior Achievement cu sprijinul Metropolitan Life prin MetLife Foundation, are ca scop susținerea tinerei generații în dobândirea de cunoștințe esențiale folositoare accesului pe piața muncii și dezvoltarea abilităților digitale și antreprenoriale necesare pentru asigurarea unui viitor profesional financiar independent.