Peste 8.000 de tineri au avut acces gratuit la resurse de orientare profesională și la activități de învățare aplicată, în cadrul proiectului internațional Economic Opportunities for All

Peste 8.000 de tineri au avut acces gratuit la resurse de orientare profesională și la activități de învățare aplicată, în cadrul proiectului internațional Economic Opportunities for All

Proiectul Economic Opportunities for All (EOfA), derulat pe parcursul a trei ani, cu susținerea NN Group, a avut ca scop să ofere oportunități tinerilor (15-29 de ani) cu resurse limitate, sprijinindu-le tranziția de la școală la angajare sau spre antreprenoriat și pilotarea unei afaceri.

Din 2021, Junior Achievement România, alături de biroul JA Europe și birouri JA din alte trei țări (Grecia, Olanda, Spania), au lucrat împreună pentru a îmbunătăți angajabilitatea tinerilor prin oferirea de oportunități personalizate de formare și învățare, dublate de orientare în carieră, consiliere și mentorat, care sunt esențiale pentru dezvoltarea abilităților tinerilor din medii dezavantajate, care au nevoie de modele pentru a se inspira.

Astfel, s-a introdus un sistem hibrid de învățare pentru a răspunde nevoilor diverse de dobândire a cunoștințelor. Această abordare combină învățarea online și offline, asigurând flexibilitate și accesibilitate pentru toți participanții. S-a facilitat o implicare mai activă a consultanților voluntari din mediul de afaceri în cadrul sesiunilor practice. Acest lucru a oferit tinerilor experiențe de învățare practice valoroase și le-a îmbogățit călătoria educațională, reducând decalajul dintre cunoștințele teoretice și abilitățile practice cerute pe piața muncii.

Pe parcursul proiectului EOfA, în perioada 2021-2024, peste 8.000 de tineri au avut acces gratuit la resurse de orientare profesională și antreprenoriat prin modulele Junior Achievement, precum și la activități de învățare aplicată; peste 500 de tineri au fost îndrumați spre stagii de practică pentru a învăța noi abilități, pentru a se adapta și a se pregăti pentru noile cerințe ale pieței muncii, pentru a înțelege mai bine economia locală și oportunitățile, beneficiile și impactul asupra comunității.

Ce cred elevii și profesorii despre #EconomicOpportunitiesForAll?

„Este esențial ca acest proiect educațional să fie implementat într-un număr cât mai mare de instituții de învățământ“, a declarat un profesor care derulează proiectul într-o școală din România.

„Aceste cursuri ne ajută să ne dezvoltăm și ne oferă cunoștințe în domenii specifice“, a afirmat un elev român care urmează acest proiect.