Fundația Schneider Electric a premiat un proiect antreprenorial cu impact pozitiv asupra mediului, gândit în România

Fundația Schneider Electric a premiat un proiect antreprenorial cu impact pozitiv asupra mediului, gândit în România

Șercan – The Kite of Kites (Liceul Teoretic Jean Monnet București) propune să aducă cea mai modernă tehnologie în domeniul producției de energie verde, prin combinarea celor două concepte fundamentale și simple: o turbină eoliană și un zmeu, într-un sistem mai accesibil, mai ieftin și mai avansat pentru producția de energie verde către mase.

Proiectul a obținut premiul european The Energy Transition Award acordat de Fundația Schneider Electric, juriul luând în considerare pentru nominalizare criterii precum: contribuția la tranziția energetică, inovația și creativitatea, impactul social și de mediu, fezabilitatea și caracterul practic, beneficiile economice, modul de prezentare.

Premiul face parte din seria celor acordate după interviuri organizate online cu echipele și evaluarea aplicațiilor în cadrul etapei europene a competiției JA de antreprenoriat Gen-E 2024. Scopul acestuia este să inspire mai mulți tineri să vină cu idei inovatoare și incluzive în domeniul energetic și să recunoască astfel realizările lor și impactul pe care îl pot avea în viitor.

Mai multe detalii la: https://gen-e.eu/partners/schneider-electric-foundation/