5 echipe de tineri antreprenori români își prezintă proiectele la Gen-E, cel mai mare eveniment european de antreprenoriat dedicat noii generații

5 echipe de tineri antreprenori români își prezintă proiectele la Gen-E, cel mai mare eveniment european de antreprenoriat dedicat noii generații

Anul acesta, la evenimentul european Gen-E, delegația României este formată din 5 echipe de elevi și studenți, care participă în perioada 2-4 iulie, în Catania, la activitățile organizate de JA Italia și JA Europe, pentru a-și prezenta proiectele antreprenoriale, alături de tineri antreprenori din alte 40 de țări.

Gen-E este cea mai mare competiție organizată la nivel european de Junior Achievement pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale, digitale și de comunicare necesare pentru profesiile viitoare și pentru motivarea tinerilor să pună în practică informațiile dobândite în cadrul programului JA de educație antreprenorială, pentru a trece de la idee la afacere pilot sau start-up.

Aceste echipe, selectate din aproximativ 300 participante în cadrul Incubatorului JA BizzFactory™, au lucrat intens, pentru a se pregăti, timp de mai multe luni, alături de profesorii coordonatori și de mentori, consultanți voluntari din mediul de afaceri, pentru a-și îmbunătăți planurile de afaceri și a-și dezvolta proiectele antreprenoriale.

  • Echipa Motion Charge, de la Colegiul Național I. L. Caragiale din București, câștigătoare a locului I - finala națională Gen-E secțiunea Elevi, dorește implementarea unor plăci cu un sistem mecanic care produce energie electrică atunci când plăcile sunt apăsate de trecătorii aflați în mers.
  • Echipa RoBlue Engineers, de la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, câștigătoare a locului I - finala națională Gen-E secțiunea Studenți (premiu susținut de Romanian-American Foundation), a realizat prototipul unui robot pentru curățarea plajelor, care ar putea fi monitorizat printr-o aplicație mobilă.
  • Echipa Safety Berry, de la Liceul Teoretic Nicolae Iorga din București, câștigătoare a premiului european Brilliant STEM Innovation Award by Johnson & Johnson, propune comercializarea pansamentelor inovatoare cu pigmenți de afină, care reacționează într-un mediu acid, semnalând apariția unei infecții prin schimbarea culorii.
  • Echipa Milenyum Soft, de la Colegiul Național Elena Cuza din București, câștigătoare a premiului european PMIEF Best Application of Project Management Award, dorește să revoluționeze industria ospitalității prin dezvoltarea unei aplicații care ar include servicii precum: accesul în camera de hotel, managementul personalului sau al inventarului.
  • Echipa Șercan – The Kite of Kites, de la Liceul Teoretic Jean Monnet București, câștigătoare a premiului european The Energy Transition Award, acordat de Fundația Schneider Electric, propune să aducă cea mai modernă tehnologie în domeniul producției de energie verde, prin combinarea celor două concepte fundamentale și simple: o turbină eoliană și un zmeu, într-un sistem mai accesibil, mai ieftin și mai avansat pentru producția de energie verde către mase.

Mai multe detalii despre eveniment, materialele și proiectele tuturor echipelor participante pot fi consultate pe site-ul https://gen-e.eu.